Hvad er bedst for dit advokatkontor: SEO eller Google Ads? (Læs mere her)

Oscar Benner NihraneBlog

Hvis du har tænkt over, om du skal bruge penge på Google Ads, eller skal jeg bruge tid og kræfter på organisk søgemaskineoptimering (Search Engine Optimization), så læs med her.

Pladserne på side 1 af Googlesøgningen er eftertragtede og advokatbranchen er ingen undtagelse. Det ved både webdesignere og erhvervsdrivende. Der er meget information om hvad den bedste vej til tops er, men i bund og grund er der kun to måder, hvorpå du og dit advokatkontor kan komme til tops.

Der er både fordele og ulemper ved begge fremgangsmåder, og de afhænger af en lang række forskellige faktorer.

Jeg kan allerede nu sige, at den bedste løsning for dig er et spørgsmål om din strategi, dit budget og din tidshorisont. Om annoncer på Google eller tid og kræfter i SEO er bedst for dit advokatkontor, kan jeg ikke komme med et konkret svar på.

Uanset hvad du beslutter dig for, er det dog vigtigt, at du allerede nu får opsat sporing på din hjemmeside i form af Google Analytics.

Hvorfor skal du vælge søgemaski-neoptimering?

Søgemaskineoptimering eller SEO er den svære nød at knække, da det kræver tid. Over 200+ ting har en indflydelse på din SEO, og et dårligt stykke arbejde kan betyde, at dit advokatfirma ryger fuldstædigt ud af søgeresultaterne. Google har en startguide til søgemaskineoptimering, som jeg anbefaler du hopper ind og læser.

Selvom SEO er en flydende størrelse, er én ting sikker: Placeringen giver relevant trafik og styrker jeres troværdighed. Dette kræver fokuseret indsats på søgeord, som dog er tidskrævende arbejde.

Fordele ved SEO

 • Trafikken er gratis
 • Du modtager en løbende strøm af trafik (Langsigtet løsning)
 • Du kan fange kunder tidligt i deres beslutningsproces

Ulemper ved SEO

 • SEO er ikke en tjekboks
 • Det kan tage mange timer, dage eller uger før du ser resultater
 • Det kræver flere discipliner; teknik, tekstforfattearbejde, søgeordsanalyser og onpage
 • Du ved ikke om de søgeord, du vil findes på konverterer, før du har prøvet

Hvorfor skal du vælge Google Adwords?

Annoncer på Google er den anden måde, hvor du kan komme på side 1 af google. Dette er dog ikke gratis, men prisstrukturen er ikke som du kender det fra trykte medier. Med Google Ads er din annonce gratis, indtil en bruger klikker på din annonce (PPC, Pay Per Click).

Når du annoncerer i Google, byder du på søgeord, og det betyder, at du og dine konkurrenter er med til at fastsætte priserne. Dem der byder højest, vil typisk ligge øverst. Dog afgører relevansen af din annonce også, om du kommer på side 1. af google, og du kan derfor, selvom du byder mindre, godt ligger over de andre og vice versa.

Google Adsense Eksempel

Algoritmerne bliver løbende opdateret for at matche en brugers søgeadfærd bedst muligt, og mange anbefaler derfor, at dine Google Ads løbende overvåges, så du ikke smider penge efter noget der ikke virker.

Om den løbende omkostning til betalte annoncer er bedre end en løbende SEO-indsats kommer som sagt an på dit behov. En dårlig opsat hjemmeside kan blive en rigtig dyr forretning, da du betaler for hvert klik. Ligger du som nummer 1 på Google, men har en uduelig hjemmeside, kan det være op ad bakke. Læs mere om hvordan du sikrer dig din hjemmeside er konverterer HER.

Fordele ved annoncer på Google

 • Du kan komme på side 1 inden for 24 timer
 • Effektiviteten kan måles konkret og præcist
 • Start og stop dine annoncer med et klik
 • Du betaler bagudrettet til Google. Du får måske omsætning før du får regningerne fra Google.

Ulemper ved annoncer på Google

 • Ethvert besøg på din side skal du betale for
 • Konkurrencen er ofte hård
 • Du skal investere tid og penge i opsætning, overvågning, løbende optimering og vedligeholdelse af annoncerne

Skal du vælge SEO eller Google Adsense?

Om SEO eller Google Ads er bedst for dit advokatkontor, handler om jeres behov. Skal du have hurtig omsætning, er Google Ads den bedste løsning. Dog er dette ikke langsigtet. Tænker du mere langsigtet, skal du vælge SEO. Mestrer du denne disciplin, skal du i fremtiden ikke betale for trafik, da de organisk finder din hjemmeside.

Annoncerer du til en side der ellers aldrig findes i Googles søgeresultater, er du pludselig afhængig af betalt trafik, og du bygger derfor på et ustabilt fundament. Få styr på fundamentet inden du smider penge i søgemaskinen – det er der også fornuft i.

Undrer du dig over, om dine kunder kan finde din hjemmeside på Google? Så book os HER og modtag en gratis gennemgang af din nuværende hjemmeside og en step-by-step rapport over hvordan du kommer på side 1. af Google.