Hvad har din hjemmesides og en restaurants brugervenlighed til fælles? (Læs mere her)

Oscar Benner NihraneBlog

Mange paralleller kan drages mellem din hjemmesides- og en restaurants brugervenlighed. På en restaurant er det tjeneres opgave at byde gæster velkommen og anvise siddepladser til dem. Derefter leverer tjeneren menukort, så gæsterne let og overskueligt kan at tage stilling til, hvad de vil spise.

Forestil dig så kort at du sad på en restaurant, hvor der intet menukort- og ingen tjener var. Tror du, at du ville have svært ved at bestille mad?

En restaurant uden tjener og menukort

Det er sjældent, at man finder en restaurant uden en tjener og et menukort. Dette er dog ikke tilfældet med hjemmesider. De fleste hjemmesider består af uoverskuelige tekststykker og uden kontaktinformationer; email, telefonnummer og lokation. Altså der er intet menukort!

Hvis du sad på en restaurant uden et menukort, ville det være svært at bestille mad. På samme måde er det svært at komme i kontakt med en virksomhed, der ikke har kontaktoplysninger. Selvom dette er åbentlyst, er der stadig mange virksomheder, der ikke ved, at de gemmer menukortet helt væk. Læs om hvordan du altid husker menukortet her.

https://webolir.com/

Det handler om brugervenlighed og responsivitet

Det jeg taler om hedder brugervenlighed. Der er mange, der får lavet en ny fin hjemmeside, men uden at sikre sig, at den også virker på mobilenheder. Det nytter ikke noget at designe en topmoderne nyrenoveret restaurant med den bedste mad i landet, men uden menukort til de besøgende. På samme måder går det heller ikke at få lavet en super, ny og topmoderne hjemmeside, men hvor visse informationer kun kan ses på computeren, da tingene forsvinder på de mindre enheder (den mangler responsivitet).

For at have en succesfuld restaurant kræver det også, at alle gæster kan benytte sig af restaurantens faciliteter. Tænk hvis kun gæsterne der sad på 1. sal kunne benytte sig af toiletterne, mens alle i stuen måtte tage hjem eller finde et andet sted.

https://webolir.com/

At have en responsiv hjemmeside betyder, at brugere på alle skærme kan benytte sig af alle hjemmesidens funktioner. Det gør man ved at sikre sig, at bl.a. en adresse ikke mangler på telefonenheder.

Test din hjemmesides brugervenlighed

Google har noget, de kalder “mobile-first index”, som betyder, at de favoriserer hjemmesider, der er mobil-optimerede. Du bliver altså automatisk sendt bagerst i rækken med en ikke-responsiv hjemmeside.

Du kan benytte dette værktøj til at teste: https://search.google.com/test/mobile-friendly

Ifølge Danmarks Statestik var 83% af internetbrug på mobilenheder i 2017. Tænk hvis kun 17 ud af 100 på en restaurant kunne gøre brug af toilettet. Eller tænk hvis kun 17 ud af 100 på en hjemmeside kunne se virksomhedens telefonnummer og adresse.

Hvis du vil følge med strømmen, må din hjemmeside følge den digitale udvikling. Det er en svær kunst at optimere brugeroplevelsen og vedligeholde ens hjemmeside konstant, men hvis du ingenting gør, kan en hjemmeside ende som restauranterne, som vi ser i Kitchen Nightmares med Gordon Ramsay lige om hjørnet!

Er du i tvivl om din hjemmeside er responsiv på alle skærme, og om du viser dit menukort til alle besøgende på den? Så book os HER og modtag en gratis gennemgang af din nuværende hjemmeside hvor vi gennemgår præcis dette punkt.