Du ligger ikke så højt på Google som du tror (Læs mere her)

Oscar Benner NihraneBlog

Det er ikke udbredt viden, at når man er logget ind på Google med sin egen konto eks. Gmail, så viser Google de resultater der er personlige for dig, og som de tror, du gerne vil se.

Eksempel: Logger jeg ind på Webolirs Googlekonto, og søger på “webdesigner“, ligger vi på en flot 6. plads.

Googleresultater ved en søgning på “webdesigner” (logget ind)

Efter at jeg er logget ud, er vi ikke at finde!

Googleresultater ved en søgning på “webdesigner” (ikke logget ind)

En række der er alt for lang til at nævne har indflydelse på din placering på Google (over 200 ting). Når du søger fra Danmark, domineres søgeresultaterne af danske resultater. Din lokation er blot en på listen.

Du kan aldrig få et fuldkomment objektivt svar på, hvor højt/lavt din virksomhed rangerer på Google. Googles søgemaskine er så smart, at den viser forskellige resultater til forskellige brugere baseret på tidligere søgninger og individuel relevans. Derudover spiller tidligere søgninger og tidligere køb på internettet også en stor rolle og hjemmesider, du har besøgt før vil derfor som regel dukke op som det første.

Metoder der kan hjælpe dig på vej til at finde din placering på Google

  1. Startpage.com er en hjemmeside hvor du får et så neutralt søgeresultat som muligt. Din geografiske lokation er dog stadig en faktor her, men skal du lave en ganske almindelig søgning på søgeord, kan du benytte startpage.com.
  2. Vil du teste din placering på mange søgeord på en gang, kan du bruge Ranktrackere. Accuranker har mange positive anmeldelser (læs en anmeldelse af den her). Her får du tæt på objektive resultater, og du også kan søge fra forskellige geografiske lokationer. På den måde kan du se, at du ligger på side 1. i København, men på side 8. i Randers. Der findes også gratis Ranktrackere derude.
  3. Google har også deres eget bud på hvor du ligger henne. Kobler du Google Analytics og Google Search Console på din hjemmeside, kan du gratis se ud fra hver underside på din hjemmeside, hvilken placering du gennemsnitsligt ligger på.

Du kan læse mere om hvordan du øger din placering på Google gennem Google My Business her:

Undrer du dig over, hvordan du kommer højere op i Googles søgeresultater? Så bestil en gratis gennemgang af din hjemmeside her: